reede, 24. juuli 2015

Suzanne Collins "Näljamängud"

Tere ka minu poolt! Suvepuhkus on parim võimalus veeta aega raamatute seltsis. Minu lugemine satub tihti öötundidele, kohe pärast seda kui tütretirts on silmad kinni pannud! Algab minu aeg ja minu elamused, mis põneva raamatu korral võivad kesta kella ~02-ni:)

Üheks selliseks põnevaks raamatuks oli ka "Näljamängud". Raamat sobib lugemiseks 7.-9. klassile. Nii nagu filmidegi puhul, lisaksin siia "alla 14. a mittesoovitav":) Nüüd aga raamatust lähemalt ...

Kunagise Põhja-Ameerika varemetel asub särav Kapitoolium, mille elanike oodatuimaks meelelahutuseks on iga-aastased Näljamängud: võitlus elu ja surma peale ülisuurel areenil televisiooni otse eetris. Mängude võitmine tähendab kuulsust ja rikkust, kaotus aga kindlat surma. Võistlusel osalevad 12-18-aastased noored, kes elavad 12 ringkonnas. Kapitoolium on ringkondade pealinn, kus mängud toimuvad. Huvitav märkus on see, et Kapitooliumis valitseb küllus, rikkus, luksus, kuid ringkondades elavad inimesed väga vaeselt: pole süüa, pole elektrit, inimesed peavad tegema väga palju tööd, et elus püsida.
Igast ringkonnast valitakse loosi teel üks poiss ja üks tüdruk. 12. ringkonnast valitakse loosi tahtel Näljamängudele Katnissi 12-aastane õde, kelle eest Katniss läheb ise vabatahtlikult võistlustulle. Tema "kaaslaseks" saab samast ringkonnast kohaliku pagari poeg Peeta, kes on salaja Katnissi armunud juba varasest lapsepõlvest.
Kuigi mängu reeglid näevad ette, et võitjaid võib olla ainult üks, viiakse põnevuse tekitamiseks sisse muudatus, et võitjaid võib olla kaks, kui need on samast ringkonnast. Katniss ei jäta võimalust kasutamata ning teeb kõik selleks, et Peetaga võita. Mängu lõpus kuulutatakse aga reegel kehtetuks ning Katniss teeb üsna pöörase lükke, mis paneb palli veerema ja annab jutuainet veel kaheks järgmiseks raamatuks:)

Juba on loetud ka triloogia teine raamat ning öökapil lebab kolmas raamat:)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar