reede, 24. juuli 2015

Robert James Waller "Sillad jõel"

Seda raamatut lugesin oma ema soovitusel. Tegemist on 1996. aasta raamatuga, olin siis 10-aastane:) Raamatust on vändatud ka film, kahjuks olen veendunud, et pole seda näinud. Vanemate sõnul on siiski ka film väga hea! Ehk mäletavad raamatut ja filmi kolleegid?!

"Sillad jõel" räägib Iowa farmi perenaisest Francescast ja fotograafist maailmarändurist ja Ameerika Nipernaadist Robertist, kes kohtuvad ühel kuumal suvepäeval. Nimelt töötab Robert National Geographicus ning järgmiseks tööotsaks on vaja minna pildistama katusega silde, mis asuvad Iowas. Robert küsib teed ühe silla juurde Francescalt ja nii nende teed ristuvad. Francesca kutsub kahel järjestikusel õhtul Roberti endale külla ning alguse saab kustumatu armastus teineteise vastu, mida nad saavad jagada neli päeva ja ööd.
Kui on aeg laiali minna, kutsub Robert naise endaga kaasa. Hingevalule vaatamata on naine truu oma lastele ja mehele ning jääb koju. Nad ei kohtu ega kuule teineteisest enam iial, kui alles 22 aasta pärast. Naisele saabub kiri ja pakk Roberti advokaadilt ...



Kuna raamat räägib uskumatust armastusloost, soovitan "Sillad jõel" lugeda 8. ja 9. klassi tütarlastel:) Ehk õnnestub mul ~20 aastat hiljem ka kuskilt film leida!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar